Filter

0

Materialer fra dyr

Materialer fra dyr

Dyrs rettigheder

Cellbes værner om dyrenes rettigheder og mener, at der skal tages hensyn til dyrenes sundhed og trivsel i alle dele af fremstillingsprocessen. Cellbes dyrerettighedspolitik baserer sig på Svensk Handels Animal Welfare Policy. Politikken er en del af vores Supplier’s Guide, som udsendes og underskrives af alle vores leverandører.

Alle vores leverandører skal overholde nationale og internationale love, der vedrører dyrerettigheder. Det gælder også internationale aftaler som Konvention om international handel med udryddelsestruede vilde dyr og planter (The Convention of International Trade in Endangered Species – CITES).

Opdrættere og alle parter, der håndterer dyrene skal tilslutte sig De Fem Friheder (The Five Freedoms for Animal Welfare) som kommer fra EU Farm Animal Welfare Council/World Organisation for Animal Health (OIE).

De fem friheder er:

 • Frihed fra tørst, sult og fejlernæring via adgang til frisk vand og en kost, der opretholder fuldstændig sundhed og styrke.
 • Frihed fra ubehag forårsaget af omgivelserne ved at tilbyde egnet miljø, inklusive beskyttelse og et behageligt hvilested.
 • Frihed fra smerte, skade og sygdom ved at forhindre det eller hurtig diagnose og behandling.
 • Frihed til at udtrykke artens normale opførsel ved at tilgodese dyrets behov for tilstrækkelig plads, rigtige ressourcer og selskab af dyrets egen slags.
 • Frihed fra frygt og lidelse ved at sikre forudsætninger og behandling, der undgår mental lidelse.

Alle leverandører opfordres til at give så detaljerede oplysninger som muligt om materialets oprindelse.Vi stiller følgende materialespecifikke krav til vores leverandører:


Dun

Dun og fjer, der anvendes til Cellbes produkter, skal komme fra fugle, der er opdrættet til kødproduktion. Dun og fjer i Cellbes produkter må ikke komme fra fugle, der er blevet tvangsfodret eller være plukket af levende fugle. Alt jomfrueligt dun, der anvendes, skal komme fra gårde med godkendte certifikater som Responsible Down Standard (RDS).


Læder

Læder og skind, der anvendes til Cellbes produkter skal være et restprodukt fra fødevareindustrien.


Dyrehår og uld

Dyrehår og uld må ikke komme fra dyr, der er håndteret, slagtet eller klippet på en måde, der kan skade dyret. Vi ser helst, at ulden, der anvendes til Cellbes produkter, er certificeret i henhold til Responsible Wool Standard (RWS).

 • Mulesing: ulden må heller ikke komme fra gårde, der benytter ”mulesing” – et indgreb, der kan udføres på fårenes bagdel for at forebygge angreb med spyfluer.
 • Angora: kaninhår (Angora) er ikke tilladt i Cellbes produkter.
 • Mohair: fra 1. januar 2021 sælger vi ingen produkter, der indeholder mohair. Det omfatter både egen produktion og eksterne varemærker.


Pels

Hos Cellbes anvender vi ikke ægte pels, og har derfor skrevet på Dyreretighedsorganisationernes pelsfri liste, som er en del af det internationale samarbejde Fur Free Alliance (FFA).

image

Reptiler

Materiale (som f.eks. skind, ben, tænder og klør) må ikke komme fra reptiler. Reptiler inkluderer, men er ikke begrænset til, alligatorer, krokodiller, øgler og slanger.


Koraler, muslingeskaller og perler

Cellbes tillader ikke brug af koraller eller skaller fra arter, der er listet af CITES (The Convention of International Trade in Endangered Species) og IUCN (International Union for Conservation of Nature) på den røde liste over kritisk truede, truede eller sårbare arter. Hvis perler anvendes i produktionen, er det kun dyrkede perler, der er tilladt.


Horn og ben

Cellbes tillader ikke, at ben eller horn fra dyr anvendes til vores produkter.


Dyreforsøg

Materialer eller ingredienser, der er testet på dyr, er ikke tilladt.

Tryg levering
Sikker betaling
30 dages returret

Køb mode & tøj online hos Cellbes

Sikker shopping

Om Cellbes

Personlig service

 • 70 204 205

 • Cellbes,
  POSTBOX 1230,
  0900 KØBENHAVN C

Hold dig opdateret

Abonner på vores nyhedsbrev, og få oplysninger om de seneste produktlanceringer, tilbud og nyheder fra os.

Følg os

 • Vi leverer kun til danske adresser.
 • Fragtafgift 59 kr, gratis forsendelse ved køb fra 499,-
 • Altid 30 dages returret