Filter

0

Kemikalier

Kemikalier

Trods deres negative klang gør kemikalier også stor nytte. Kemikalier findes i næsten alt, hvad vi omgiver os med – i møbler, tøj, mad, medicin og hygiejneartikler. Under fremstillingsprocessen for en tekstilvare anvendes mange forskellige typer kemikalier, der har til formål at forædle varen. Bl.a. anvendes kemikalier til at give stoffet sin smukke farve eller til at give varen en speciel egenskab.

Ansvarsfuld kemikaliehåndtering er dog et must. Hvis der mangler viden om risiko og efterfølgende effekter, kan det have store konsekvenser. Cellbes arbejder derfor meget med kemikaliespørgsmål, og vores leverandører bliver kontinuerligt informeret om nye krav, der udarbejdes ud fra international og europæisk lovgivning.

Vores produkter må naturligvis ikke indeholde stoffer i niveauer, der overskrider gældende regler eller er forbudt i henhold til gældende love. Som tillæg tillader vi ikke, at produkterne indeholder stoffer, der er listet som kandidatstoffer i den europæiske kemikalieforordning REACH.


Kemikaliesikring

For at sikre at vores leverandører følger loven, og at produkterne ikke indeholder kemikalier, der ikke er tilladt, tager vi hver sæson stikprøver på produkter. Hvilke produkter, der testes, baseres på en leverandørs tidligere resultat, om leverandøren er ny, eller om et produkt betragtes som et risikoprodukt i og med ny lovgivning. Det er altså ikke tilfældigt, hvilke test der udføres, det bestemmes ud fra en risikovurdering af produktet.


Medlemskab af Kemikaliegruppen

Som en del af vores kemikalie- og bæredygtighedsarbejde er Cellbes medlem af Kemikaliegruppen. Kemikaliegruppen er en del af Research Institutes of Sweden (RISE), der har til opgave at sprede den nyeste viden inden for kemi- og miljørelaterede spørgsmål til medlemsvirksomheder i tekstil- og elektronikbranchen. Gennem Kemikaliegruppens guide ”Chemicals Guidance” får vores leverandører oplysninger om regulerede kemikalier, hvilke processer de er mere almindelige i, og hvordan de påvirker miljøet og menneskerne i det. Der udsendes et nyt oplag af ”Chemical Guidance” to gange om året.

Tryg levering
Sikker betaling
30 dages returret

Køb mode & tøj online hos Cellbes

Sikker shopping

Om Cellbes

Personlig service

  • 70 204 205

  • Cellbes,
    POSTBOX 1230,
    0900 KØBENHAVN C

Hold dig opdateret

Abonner på vores nyhedsbrev, og få oplysninger om de seneste produktlanceringer, tilbud og nyheder fra os.

Følg os

  • Vi leverer kun til danske adresser.
  • Fragtafgift 59 kr, gratis forsendelse ved køb fra 499,-
  • Altid 30 dages returret